Nunaminerals leder efter nye investorer

Nunaminerals er i finansielle vanskeligheder, men en ny aftale samt en parallel børsnotering kan ændre på det.
02. april 2014 04:28

Fondsbørsen i København har sat Nunaminerals under observation efter et dårligt regnskab mandag.
 
I eftermiddags forsøgte direktør i Nunaminerals, Ole Christiansen, at sætte de dårlige tal i perspektiv. Andre mineselskaber har nemlig også en dårlig økonomi, siger han.

Men det ser sort ud for Nunaminerals, så sort at deres revisor ikke har godkendt regnskabet. Revisoren nævner selv, at der er risiko for, at virksomheden ikke kommer helskindet ud af 2014.
 
- Sådan noget skal en revisor jo sige, og der er også en reel risiko for, at vi må lukke ned, hvis ikke vi får pengene hjem på en eller anden måde, siger Ole Christiansen.
 
Det vil betyde et farvel til 30 stillinger i sommerhalvåret, fem i vinterhalvåret og en del millioner i aftaler med andre virksomheder i Grønland.

Nunaminerals fik i 2013 et underskud på 60,7 millioner kroner. Den likvide kapital var ved årsskiftet nede på blot 5.000 kroner. Det lyder ikke godt, erkender direktøren. Men det var et øjebliksbillede for december, og de likvide midler er siden vokset betydeligt, forsikrer han.

Nunaminerals sat under observation

Ole Christiansen siger også, at der er en større investering på vej. Den aftale var ventet på plads inden generalforsamlingen, men det har taget længere tid at få fod på den, siger direktøren. Kigger man isoleret på regnskabet, så er en af de få positive ting, at selskabet bliver ved med at holde samme niveau af indtægter. Der er altså fortsat investorer og andre, som tror på virksomheden og vil støtte den. Og der er fortsat partnere i mineraludvindingen.
 
Ole Christiansen sætter også sin lid til, at Naalakkersuisut vil blive ved med at holde en hånd under dem.
 
- Selvstyret har jo som regel hjulpet os, når vi er kommet i knibe. Det har de været rigtig flinke til, siger han.
 
De mest nævneværdige nye projekter som Nunaminerals har gang i er et guldfund i Vagar stik nord for Nanortalik, et andet guldprojekt i Godthåbsfjorden og så et partnerskab om sjældne jordarter i Qeqertaasaq ved Maniitsoq i samarbejde med Sydkoreas statslige efterforskningsselskab, Kores.
 
Direktøren håber også, at det vil ændre på status quo, hvis han kan få selskabet registreret parallelt på fondsbørsen i Toronto. Den er et centrum for globale mineralinvesteringer, en børs hvor over halvdelen af selskaberne ifølge Ole Christiansen er minevirksomheder.
 
Da fondsbørsen i København lukkede i eftermiddags, havde den registreret et værditab på Nunaminerals aktier med 11 procent.