NunaMinerals jager kritiske metaller i sydøst

Det nationale efterforskningsselskab NunaMinerals skal gennem nyt samarbejde udforske Sydøstgrønland for kritiske metaller.
22. august 2014 12:40

Underskud og manglende risikovillige investorer har fyldt de seneste overskrifter for NunaMinerals, men nu glæder den delvist selvstyreejede virksomhed sig over at have indgået en optionsaftale med Greenland Rare Earth Projects, GREP.

Formålet med aftalen er at samarbejde om NunaMinerals' Paatusoq projekt, hvor selskabet søger efter de såkaldte ”kritisk metaller”, der her er defineret som sjældne jordarter, niob, tantal, zirkonium, uran og thorium. Det sker indenfor NunaMinerals' 370 km2 Hugin efterforskningslicens i det sydøstlige Grønland.

Greenland Rare Earth Projects er et London-baseret efterforskningsselskab, der aktivt opbygger en portefølje af projekter med sjældne jordarts-elementer i Grønland.

Jomfruelig jord
Direktør i NunaMinerals, Ole Christiansen, siger, at Gardar-provinsen i Sydvestgrønland er kendt for at indeholde nogle af verdens største forekomster af kritiske metaller, men at Sydøstgrønland har været overset.

- NunaMinerals og GREP har nu en enestående mulighed for at afkode mineralpotentialet i dette jomfruelige område. Aftalen giver en ideel synergi mellem NunaMinerals’ indgående viden om efterforskning samt kritiske metaller i Grønland og GREP’s finansielle formåen og netværk i London.

LÆS OGSÅ NunaMinerals fattes penge

- Vi forventer at gennemføre geofysisk opmåling fra helikopter over komplekset i løbet af september for at identificere mål for et flerfaset efterforskningsprogram i 2015, siger Ole Christiansen.

I henhold til optionsaftalen, kan GREP trinvist over tre faser optjene en 65 procent ejerandel i projektet mod at finansiere cirka 11 millioner kroner af efterforskningen over tre år.