NunaMinerals får ny frist for at betale kreditorerne

De britiske ejere bag konkurstruede NunaMinerals ønsker at forlænge selskabets betalingsstandsning endnu engang til den 19. januar.
20. december 2015 19:22

De nye britiske ejere bag det konkurstruede mineselskab NunaMinerals har bedt retten i Grønland om at betalingsstandsningen i selskabet forlænges endnu engang. Denne gang til den 19. januar.

- Og det har vi som dem, der fører tilsyn med sagen accepteret, oplyser Niels Hansen Damm fra advokatfirmaet Malling og Hansen Damm.

- En yderligere kort udsættelse er den bedste løsning for kreditorerne, siger Niels Hansen Damm til KNR.

 

Læs også GMM forsøger at redde NunaMinerals

 

Betalingsstandsning i maj

NunaMinerals smed håndklædet i ringen og bad om betalingsstandsning i maj. Den seneste betalingsstandsning udløber i morgen mandag, hvor retten i Grønland skal tage stilling til de nye ejere, Greenland Mining Managements begæring om endnu en udsættelse af betalingsstandsningen.

Det britiske mineselskab Greenland Mining Management, GMM har brug for mere tid for at få hele rekonstruktionsplanen på plads.

- Og da vi har væsentlige forhåbninger til at det vil lykkes, har vi sagt ja til endnu en forlængelse, siger advokat Niels Hansen Damm. - Alternativet ville være at NunaMinerals gik konkurs og at kreditorerne slet ingen penge får.

- Så længe der er en mulighed, som ikke er urealitisk for at der findes en anden løsning, hvor kreditorerne jo stilles bedre end ved en konkurs, så vil Tilsynet jo ikke forspilde den chance, siger Niels Hansen Damm.