Nultolerance for sprut i GU-Aasiaat

Seks studerende i Aasiaat er siden skoleåret begyndte blevet smidt ud af deres kollegieboliger, fordi de havde alkohol på deres værelser. Nye nultolerance-regler betyder nemlig, at de unge kan blive smidt ud med en uges varsel, og det har fået de unge på barrikaderne.
Skrevet af Salome Hansen
11. oktober 2011 16:10

- I aften vil vi demostrere mod skolens ledelse, på grund af deres nye regler for udsmidningspolitik I kolligierne, siger GU-studerende i Aasiaat, Nicki Olsen.

Siden skolestart i august måned er ikke færre end seks studerende blev et smidt ud fra deres kolligieboliger. Der er fundet alkohol på deres værelser, og hvor det tidligere betød en advarsel, kan det altså i dag være lig med et tvungent farvel til ens hjem.

Og det går særligt ud over elever, der kommer fra andre byer end Aasiaat og ikke har familie i byen, lyder det.

Det er nemlig ikke nemt at finde en egnet og billig bolig, og derfor advarer de studerende nu mod, at en udsmidning kan betyde, at man bliver nødt til at afbryde sin uddannelse.

Selv fortæller de, at der ved udsmidning gives så lidt som en uges varsel til at flytte, og det er ifølge de studerende uacceptabelt.

Når i aften vil demonstrere, er formålet derfor klart: de vil have lempet de strammede regler.

- Hvis vi ikke opnår noget med demonstration, så er vi nødt til at finde andre alternative for at opnå vores mål. Fordi vi mener, det ikke kan være rigtigt, at vi smides ud af kolligierne uden at få en advarsel, siger GU-studerende Nicki Olsen.

Demonstrationen begynder i aften klokken 21 ved skolens aula, og her vil eleverne holde taler for skolens ledelse. Efterfølgende har de bebudet, at de vil sove på selve skolen for at symbolisere, at de, der bliver smidt ud fra kollegierne ikke har et trygt sted at sove, lyder det.