Nukissiorfiit vil sænke el-priserne

Energiselskabet, Nukissiorfiit, har sendt en ansøgning til Naalakkersuisut om at få lov til sænke el-priserne, i kølvandet af Polaroils sænkning af oliepriserne i går.
Skrevet af Ludvig Siegstad
02. august 2012 14:19

- Vi vil gerne tilbyde vores el-kunder i Grønland den bedst mulige pris på el. Da Polaroil har meddelt, at de sænker prisen på olie, har vi allerede sendt en ansøgning til Naalakkersuisut, siger Henrik Estrup, energiselskabets Nukissiorfiits direktør til KNR.

Polaroil sænkede oliepriserne i går med 30 ører per liter for olieprodukterne. Da Polaroil hævede olieprisen den 1. maj i år med 58 ører, var Nukissiorfiit en af selskaber herhjemme, som hævede priserne for forbrugerne.

Eksempelvis skulle forbrugerne i Nuuk og Sisimiut betale mere til energiselskabet med 9 øre til 1,74 kroner fra den 1. juli.

- I ansøgningen hos Naalakkersuisut anmoder vi om tilladelse til at sænke prisen på el svarende til faldet i omkostningerne ved elproduktion, siger Henrik Estrup, som forventer at få et positivt svar fra Naalakkersuisut.

- Vi må herefter afvente svar fra Naalakkersuisut, men vi håber på et svar, der betyder, at vi snarest kan meddele vores kunder om en sænkning af prisen på el fremover, understreger Henrik Estrup.