Nuuk er stadig ramt af strømafbrydelser onsdag. Foto: Anne Meisner / KNR

Nukissiorfiit forventer flere udfald på grund af storm i Nuuk

Nukissiorfiit vil forsøge at tænde for Nuuk igen med en kombination mellem vandkraftværket og dieselkraft. Politiet opfordrer folk til at væbne sig med tålmodighed.

Nukissiorfiits strømforsyning til Nuuk er ustabilt.

Efter massivt strømafbrydelse mellem mandag og tirsdag kom strømmen tilbage. Men lykken varede kort, da strømmen gik ned igen onsdag morgen.

Ifølge Nukissiorfiit, så var det en kortslutning mellem vandkraftværket i Buksefjorden og Nuuk, der var årsagen til strømafbrydelsen onsdag.

LÆS OGSÅ Testcentret i Nuuk er lukket i dag på grund af ustabil strøm

Nu kører vandkraftværket igen, men Nukissiorfiit kan se, at der stadig er udfordringer med kablerne mellem vandkraftværket og Nuuk, og man kan derfor forvente flere strømudfald. Der er nemlig en storm på vej, og det giver altså problemer igen for Nukissiorfiit.

Omkring middag er strømmen ikke kommet tilbage endnu.

Derfor vil Nukissiorfiit forsøge at forsyne hovedstaden igen med en kombination mellem strøm fra vandkraftværket og dieselkraft, skriver selskabet.

Opfordrer til tålmodighed

Politiet forbereder sig også på, at strømmen kan forsvinde når som helst.

- Situationen er lige nu, er Buksefjorden kommet op at køre igen, så vi har fået strøm. Men som det er nu, kommer det til at være ustabilt, siger politikommissær Kathrine Sandgreen.

Hvor længe strømmen kan komme og gå, er dog uvist.

- Vi har lige nu ingen tidshorisont, siger Kathrine Sandgreen og tilføjer:

- Vi opfordrer folk til at væbne sig med tålmodighed, for det her kan gå hen og ske igen og igen i løbet ad dagen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl