Nu skal turismen kortlægges

Grønlands Lufthavne - Mittarfeqarfiit - har fået nyt system, der skal give et nøjagtigt billede af turismen.
14. april 2014 04:30

Nuuk har været testpilot for et nyt system, der kan levere nøjagtige tal af turister, skriver Grønlands Lufthavne, Mittarfeqarfiit, i en pressemeddelelse.

Det er Grønlands Lufthavne, Visit Greenland, Grønlands Statistik og Selvstyret, der er gået sammen. Formålet med det nye system er at få værdifuld viden om både turisme og rejsemønstre her i landet.

Data skal også bruges til at målrette marketingkampagner over for udvalgte grupper af turister.

Det betyder, at alle internationalt rejsende i Grønland skal registreres.

- I løbet af de kommende måneder vil samtlige rejsende, der skal til udlandet, få registreret deres bopælsland. Det er et stort skridt for udviklingen af turismen i Grønland, lyder det fra initiativtagerne.

Registreringen vil ikke tage mere end nogle få sekunder.

- Securitypersonalet spørger alle på de internationale rejser, hvad deres bopælsland er og med en håndscanner bliver svaret registreret ud fra en liste med flag og stregkoder. Herefter bliver alle data samlet og leveret til Grønlands Statistik, der udarbejder analyser, siger kommunikationschef Hans Henrik Lichtenberg.

Visit Greenland er selvsagt glad for initiativet.

- Vi vil blive i stand til at målrette vores markedsføring på et helt andet niveau end tidligere. Efterhånden som vi indsamler data, vil vi også kunne registrere ændringer i rejsemønstre og reagere på dette. Det smarte ved denne måde at gøre det på er, at vi også kan adskille hvor mange med henholdsvis dansk og grønlandsk bopæl, der rejser i Grønland, fortæller souschef i Visit Greenland Anders Ulrich la Cour Vahl.