Nu kan du surfe billigere med mobilen i udlandet

Priserne for at bruge mobiltelefonen i udlandet bliver mere overskuelige, og samtidig falder prisen for at bruge mobilinternet i Norden mærkbart, skriver Tele-Post i en pressemeddelelse.
Skrevet af Simon Uldum -
20. juni 2014 11:28

Hvis du ønsker at bruge mobiltelefonen på din sommerferie, så er der gode nyheder til dig.

Fra 1. juli bliver det endnu billigere at bruge sit grønlandske mobilabonnement i udlandet – både når du bliver ringet op, ringer andre op, SMS'er eller bruger internettet på mobilen.

Prisen på mobildata halveres
De billigere priser får især betydning for rejsende, der besøger Norden og de baltiske lande.

Den største besparelse er på dataprisen, der mere end halveres fra 3,35 kroner pr. MB til 1,49 kroner pr. MB. I samme område er der også store besparelser at finde på tale og SMS. Her sættes prisen ned fra 1,79 kr. til 1,42 kr. pr. minut, når der ringes fra en grønlandsk mobil til Grønland eller til et nummer i Norden og Baltikum.

At modtage opkald falder i pris fra 0,52 kr. til 0,38 kr. pr. minut, og prisen for SMS falder fra 0,60 til 0,45 kr.

 - Vi er virkelig glade for at få mulighed for at sænke priserne. Dog skal vores kunder være opmærksomme på ikke at streame film eller alt for meget musik i udlandet, for det kan hurtigt blive en dyr omgang, forklarer Frank Gabriel, der er Tele-Posts salgschef på området.

For kunder med Tusass gælder samme priser for både tale og SMS, og i løbet af sommeren bliver det også muligt for disse kunder at benytte data i Danmark.

Mere overskuelige priser for kunderne
Tidligere afhang prisen for tale, SMS og data i udlandet af operatørerne i de enkelte lande, og derfor kunne prisen variere meget. Fra 21. juni er verden delt op i kun otte prisområder. Derfor bliver priserne mere overskuelige for kunderne, der kan forvente samme pris uanset hvor i området de befinder sig og uafhængigt af operatør.