Nu kan du få din hund vaccineret

Kommuneqarfik Sermersooq og Dyrenes venner har indgået samarbejde om dyrelægefunktion i Nuuk.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. august 2012 06:52

Ejere af hunde og katte i Nuuk kan to gange om måneden få deres dyr vaccineret mod rabies og andre sygdomme. Det meddeler Kommuneqarfik Sermersooq.

Den private dyrlæge i Nuuk lukkede sin praksis den 10. maj i år. Og siden har der kun været mulighed for at få vaccineret husdyr, når der kom en dyrlæge på besøg i Nuuk. Og kort tid efter dyrlægens lukning sagde Kommuneqarfik Sermersooqs hundeinspektør sin stilling op, fordi han vil stå i en magtesløs situation, hvis han skulle samle en hund op, der er kommet til skade. Politiet har allerede meddelt, at de ikke bestragter det som deres opgave at aflive dyr.

Nu kan hundeejere og katteejere booke en tid og få deres dyr vaccineret mod rabies, hundesyge, leverbetændelse og parvovirus.

Kommuneqarfik Sermersooq har også ansat en hundeinspektør i samarbejde med Dyrenes Venner. Han fået til opgave, at fange løsgående hunde og katte og få dem anbragt hos Dyrenes Venner. Hunde og katte, der ikke bærer dokumentation for vaccine vil blive aflivet på ejerens regning.

Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer også hundeejere til, at gå med deres hunde i snor ikke mindst huske at fjerne hundenes efterladeskaber.