Nu har Jens B. Frederiksen fået nok

Der er fire skarpe § 37 spørgsmål på vej til Naalakkersuisut. Jens B. er blevet godt og grundigt træt af den langsommelige sagsgang, når det gælder svar på Frederiksens spørgsmål fra sidste år. Heller ikke en ansøgning omkring aktindsigt er efterkommet indenfor tidsfristen.
Skrevet af Peter Troelsen
22. januar 2014 07:55

Spørgeren vil vide, hvorfor det har taget et halvt år at besvare hans spørgsmål, der under ingen omstændigheder var vanskelige at besvare. Ligeledes harcelerer Jens B. Frederiksen over en fire måneders svarfrist på et andet § 37 spørgsmål, og spørgeren forlanger et ordentligt svar på sine spørgsmål.

-Det er mig en helt ufattelig gåde, hvordan Naalakkersuisut kan bruge så lang tid på at besvare de ret simple spørgsmål, og jeg må derfor forlange et ordentligt svar på, hvad der dog kan have gjort, at det skulle tage så lang tid. Som det også fremgår af selve spørgsmålene ovenfor, så vil jeg gerne frabede mig et svar om, at det er ”håndteringen af skrivelsen”, der er skyld i den langvarige svartid, forklarer Jens B. Frederiksen.

Sidst der kom begrundelser for den helt uacceptable svarfrist var det meget vagt formuleret. Frederiksen spørger om Naalakkersuisut er enige i at svarfristen er ”komplet uanstændig”, og om man fra Naalakkersuisuts side vil fremkomme med en undskyldning over den ”manglende respekt”, som Frederiksen mener, den lange svarfrist er udtryk for.

-Med hensyn til spørgsmål nummer 184, så indeholder dette et krav om aktindsigt. Sådanne krav skal - i henhold til Landstingslov nr. 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen § 16, stk. 2 - imødekommes eller afslås inden for 10 dage. Her godt 120 dage senere venter jeg stadig. Jeg overvejer pt. at klage over den totalt uacceptable ventetid til Inatsisartuts ombudsmand, skriver Jens B. i begrundelsen for sine spørgsmål.

Læs spørgsmål og svar her: http://www.inatsisartut.gl/inatsisartuthome/paragraf36.aspx