Nu får børnene deres iPads

Så ser det ud til, at der bliver sat et punktum i Ipad-sagen, hvor en generøs gave har givet politikerne grå hår.
12. september 2013 04:34

I hvertfald meddeleler Qeqqata Kommunia at både de og Kommune Kujalleq i dag har underskrevet aftaler med IT virksomheden Inu:it om levering af WiFi-net i alle byer og bygder i de to kommuner - dermed er grundstrukturen for iPads-projektet kommet på plads, lyder det.

Aftalerne gør det muligt at rulle iPads-projektet ud i de to kommuner indenfor det næste halve år. Inden jul i Qeqqata Kommunia og i starten af det nye år i Kommune Kujalleq. Det betyder, at alle skoleelever og lærere i de to kommuner får iPads og kan komme på internettet via WiFi-nettet både på skolen og udenfor skolen.

Flere tekniske løsninger var i spil, men de to borgmestre Hermann Berthelsen og Jørgen Wæver Johansen oplyser, at de ser klare fordele i Inu:its løsning med ubegrænset intern trafik i den enkelte by og bygd. Den gør det nemlig muligt at kommunikere frit mellem eleverne og mellem skole og hjem om undervisningsplaner og lektier.

Selve indkøbet af iPads sendes nu i udbud og Kujalleq-borgmesteren forventer, at det vil have stor interesse fra leverandører.

- Det er jo ikke hver dag, at der købes over 3.000 i Pads ind på vore breddegrader, siger Jørgen Wæver Johansen.

iPads-projektet er blevet muligt på baggrund af en bevilling på 17 mio. kr. fra VILLUMFONDEN.

Hos INU:IT a/s har den store aftale allerede betydet omvæltninger. Således har virksomheden fejret aftalen ved at ansætteJesper Tørnkvist som ny administrativ direktør.