Nr. 1.800 på ventelisten

En del grønlandske studerende i Københavnsområdet bor hos familie eller bekendte, mens de venter på kollegieværelser.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. juli 2012 09:02

Den enorme søgning til uddannelser i Københavnsområdet rammer også grønlandske studerende. Der er ifølge Kollegiernes Kontor i København 8.000 på ventelisten til kollegieværelser, og de grønlandske studerende er blandt de mange, der står på ventelisten.

- En ung mand kom forbi vores kontor forleden og fortalte at han har fået at vide at han er nummer 1.800 på ventelisten til kollegieværelse i Københavnsområdet, fortæller studievejleder i Det grønlandske hus i København Pia Rosing Heilmann til KNR.

202 fra Grønland har søgt uddannelse i Københavnsområdet og tre har nu meddelt at de ikke kan starte på uddannelsen fordi de ikke kan får kollegieværelse.

Presset på kollegieværelser i Københavnsområdet er ikke blevet mindre af den rekordstore søgning til Københavnsuniversitet, der i år har modtaget 27.528 ansøgere.

Mange studerende fra Fyn og Jylland søger også til Københavnsområdet og lægger derfor meget stort pres på 10.000 kollegiepladser der er i Københavnsområdet. Og mange bliver nødt til at finde på alternative løsninger for at kunne starte på deres drømmestudie.

- Vi ved, at en del bliver logerende hos familie og bekendte, mens de venter på kollegieværelse, siger Pia Rosing Heilmann.

Det grønlandske hus i København, Københavns kommune og Selvstyret undersøger nu mulighederne for at finde en kollegieordning for de grønlandske studerende.

- Det er meget tidligt i stadiet så jeg kan ikke sige meget om projektet. Men vi undersøger muligheder for en ordning længere ud i fremtiden, siger direktør i Det grønlandske hus Inger Bruun til KNR.

Det står anderledes til i Odense, Aarhus og Aalborg, der også har en del grønlandske studerende.

Der er bolig garanti til kollegier og ungdomsboliger i de tre byer, og Det grønlandske hus regner ikke med at få problemer med at finde kollegieværelser i Odense, Aarhus og Aalborg.