Nostalgi i Katuaq når QAAQ spiller i weekenden

Fredag og lørdag er der dømt retropop i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Et for længst hedengangent orkester bliver i denne weekend oplivet for en stund med en lidt anderledes bemanding. Førhen tilhørte vokalerne søskendeparret Per Berthelsen og Birthe Olsen, men til weekendens koncerter er Birthe Olsen, der afgik ved døden alt for tidligt for 25 år siden, afløst af Julie Berthelsen.
Skrevet af Peter Troelsen
08. februar 2013 07:17

Det er i år 30 år siden søskendeparret toppede sammen med bandet QAAQ med udsendelsen af "Timmissatut ilillunga / Som en fugl". Navnet QAAQ blev valgt med rettidig omhu, dels fordi det var mundret, og ikke uvæsentligt mindede det en del af datidens kæmpesucces Abba. QAAQ spiller aldeles tidløs Folk/Pop/Rock musik, der kan give associationer til kendte bands som netop ABBA, The Beatles og The Eagles - på grønlandsk vel at mærke.  

Per og Julie Berthelsen bakket op af gode velkendte musikere, med en lang tradition indenfor adskillige genrer. Svend Aage Hansen, Niels Ostermann, Jim Milne, Lars Frederik Olsen, Kristian Herlufsen, Eigil Petersen, Viila Sandgreen, Hans Jukku Noahsen, Titken Jakobsen, Arnannguaq J. Gerstrøm og Krissie B. Winberg sørger for musikken.

Dørene åbnes kl. 20.30 og musikken begynder 21.00, og forventes at vare et par timer.