Northwest Territories vil udvikle infrastrukturen

Ny infrastruktur i form af veje, havne, miner og rørledninger. Det er hvad erhvervsfolk, lokale myndigheder og investorer fra Canadas nordlige områder, talte om i en to dage lang konference, der blev afsluttet i går i Yellowknife, hovedstaden i Northwest Territories.
Skrevet af Mads Lynge
16. oktober 2009 10:48

Mødet 'Strategic Northern Infrastructure Symposium', fokuserede på løsninger på årtier gamle problemer:

- Jeg ved, at vi ikke kan løse problemerne lige med det samme. Men vi er villige til at tage diskussionen op her i nord, siger Brendan Bell, der er medarrangør af mødet i Yellowknife, og han fortsætter:

- Vi vil gerne arbejde med grupper i både Whitehorse og Iqaluit, og forhåbentligt også Anchorage. Man kunne arrangere lignende diskussioner om hvordan man via samarbejde og deling af resourcerne, kan opnå en bedre infrastruktur, siger han.

Chuck Strahl, der er leder af sekretariatet for indianske og nordlige anliggender, har bedt myndighederne i det nordlige Canada samt virksomheder, om at blive enige om en række vigtige punkter, der vedrører infrastruktur.

I samme åndedrag lovede han, at Canadas centralregering ville være villig til at hjælpe:

- En god infrastruktur betyder meget for et områdes sociale og økonomiske velbefindende, sagde Strahl under mødet onsdag, skriver CBC North på sin hjemmeside.