Norsk fisker evakueret af Arktisk Kommando

Sent lørdag eftermiddag modtog Arktisk Kommando en melding fra Iceland Coast Guard om, at en person var kommet til skade om bord på et norsk skib, der befandt sig syd for Tasiilaq.
Arkiv foto Foto © : Kim Andersen
Skrevet af Karsten Sommer
28. marts 2017 07:08

Iceland Coast Guard anmodede derfor Arktisk Kommando om at undersøge muligheden for hurtigst muligt at evakuere den tilskadekomne til lægebehandling.

Efter koordination mellem Air Greenland og Arktisk Kommando blev det besluttet, at sende S-61 redningshelikopteren fra Kangerlussuaq mod skibets destination.

Efter en flyvning hen over indlandsisen samt en refueling i Tasiilaq ankom helikopteren sent lørdag aften til skibets position. Desværre var søen så høj, at det må opgives at hoiste den tilskadekomne til helikopteren, der derfor valgte at returnere til Tasiilaq.

Søndag morgen ved daggry returnerede helikopteren til skibet, som henover natten var sejlet så tæt nordpå mod Tasiilaq, som isen tillod.

Søen var nu blevet så rolig, at den tilskadekomne kunne blive hejst op i helikopteren og fløjet til behandling på Tasiilaq Sundhedscenter, fortæller Arktisk Kommando på sin Facebookside.