Norsaq kan stadig ikke komme på vingerne

Air Greenlands nyistandsatte Airbus har stadig tekniske problemer, som holder den på jorden. Det betyder forsinkelser for passagerer i hele landet.
Foto © : Jonas Fievé
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. marts 2018 13:30

Airbussen Norsaq fik i weekenden tekniske problemer, som betød, at den ikke kunne flyve. Efter planen skulle problemerne være løst torsdag, så Norsaq igen kunne fragte sine passagerer til og fra København.

Men planen holdt ikke, oplyser Air Greenland i en pressemeddelelse.

I stedet har Air Greenland lejet to nye fly, som skal afhjælpe trafiksituationen. Det betyder, at op mod 200 passagerer kan se frem til at flyve fra København til Grønland torsdag. Men en del af passagerne, der skal den anden vej, må forberede sig på yderligere ventetid.

LÆS OGSÅ Air Greenlands Airbus-fly ramt af tekniske problemer

De kommer nemlig først afsted mod København lørdag morgen, oplyser flyselskabet.

- Det er slet ikke tilfredsstillende. Det er nu fem dage vores kunder har oplevet forsinkelser, både internt i Grønland og på vores udenrigsruter. Der arbejdes på højtryk på at få sat et nyt trafikprogram op, så ombooking og dermed nye rejseplaner kan sendes til vores kunder, udtaler kommunikationschef Katrine Hjelholt Nathanielsen i en pressemeddelelse.

De store forsinkelser på afgangene med Norsaq betyder, at der vil være forsinkelser på flytrafikken internt i Grønland, hvor flere afgange vil blive udsat.