Nordvestterritoriet vil yde udvidet støtte til unge TV- og filmproducenter

Nordvestterritoriet satser meget på en bæredygtig og udvidet økonomisk udvikling, der ikke blot er baseret på udvinding af naturressourcer. En af de muligheder, som regeringen anser som meget lovende, er TV- og filmproduktion, da markedet bliver større og større.
28. juli 2011 14:32

Nordvestterritoriets ministerium for Industri, Turisme og Udvikling har nu omstruktureret den eksisterende filmkommission og ansat nyt personale til at arbejde direkte med unge og nye filmproducenter for at udvikle deres projekter og ikke mindst til at finde penge til dem.

Der er et marked for film og tv programmer, der viser fremmedartede og oprindelige folks kulturer og miljøer; desuden er der ogsaa et marked i selve Nordvestterritoriet, Nunavut og Nunavik for film og TV-programmer, der viser den lokale kultur og bruger de lokale sprog.

Nordvestterritoriets regering har vedtaget en plan, kaldet De Nordlige Befolkninger Arbejder Sammen. Den går ud på at forbedre økonomien ved at arbejde sammen i de nordlige og arktiske egne. Dette initiativ med filmproduktion er et af de første tiltag.

Foruden at støtte unge producenter i Nordvestteritoriet, vil man også prøve at tiltrække film og TV-producenter udefra, ved at reklamere meget for det landskab og de forskellige kulturer som Nordvestterritoriet kan byde på.

Til at begynde med har regeringen bevilget en halv million ekstra kroner til unge producenter, for det er tit de første penge som er de sværeste at få.