Nordjyske busser nåede ikke at få Erfalasorput

For første gang vejrer Erfalasorput over det meste af Danmark i dag. Det sker, efter statsministeren i marts indførte at flage med Grønlands flag på nationaldagen.
Foto © : KNR/Arkiv
21. juni 2016 08:06

Men i Nordjylland er det Dannebrog, der pryder meget af landskabet. Her nåede Nordjyllands Trafikselskab nemlig ikke at få leveret det grønlandske flag fra flagfabrikken, før alle var udsolgte, skriver DR Nordjylland.

Ifølge de nye regler er det kun statens bygninger, som skal flage med Erfalasorput den 21. juni. Men Aalborg Kommune har valgt også at gøre det, fortæller Aalborgs borgmester, der også er formand for Nordjyllands Trafikselskab.

- Nordjylland har altid haft stor tilknytning til både Grønland og Færøerne, så vi var slet ikke i tvivl om, at busserne i regionen også skulle være med til at fejre deres nationaldage, siger han til DR.

Læs også Nordjyske busser flager for Grønland og Færøerne

Men busselskabet var altså for sent ude. Det er heller ikke lykkedes trafikselskabet at skaffe færøske flag til at flage med på Færøernes nationaldag den 29. juni.

- Men der er indkøbt både grønlandske og færøske flag til 200 busser, og de skal nok komme inden flagdagene i 2017, lyder presseansvarlig Sanne Nørgaard fra Nordjyllands Trafikselskab til DR.

Der er afsat 132.000 kroner til indkøb af i alt 800 flag til de to mærkedage.