Nordiske hovedstæder står sammen om deklaration til COP21

Den nordiske Hovedstadskonference har netop været afholdt i Reykjavik, her arbejdede hovedstæderne på en fælles deklaration til COP21.

Medlemmer af økonomiudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq har i den seneste uge deltaget i Nordisk Hovedstadskonference i Reykjavik, skriver kommunen i en pressemeddelse.

Fokus var i år på, hvordan hovedstæderne takler klimaændringerne. De nordiske hovedstæder vil færdiggøre en fælles deklaration, som blev igangsat under konferencen. Det er planen, at deklarationen skal fremsendes til COP21 i efteråret som et bidrag til FNs klimatopmøde.  

Læs også Arktis frygter klimaforandringer

Foruden den fælles deklaration, blev der uddelt en række priser for nordiske indsatser på forskellige områder indenfor offentlig kommunikation, transport, miljø og sikkerhed.

- Det har været en udbytterig konference hvor vi har fået styrket relationerne mellem de nordiske hovedstæder, og skabt mange nye muligheder for samarbejde, siger delegationsleder Mille Søvndal Pedersen(IA) i en pressemeddelelse fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Udover hende deltog Martha Abelsen(S) og Ane Egede Mathæussen (S) også i konferencen.

De tre politikere fortsatte søndag med møde i Vestnordisk Hovedstadsfond, som ligeledes foregår i Reykjavik. Her vil politikere fra de tre vestnordiske hovedstæder, Reykjavik, Torshavn og Nuuk, holde temamøde omkring turisme og kulturens rolle, samt turismens indflydelse på økonomien.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt