Nordisk støtte til sælfangere

Nordisk ministerråd giver penge til en kampagne, der skal skabe opmærksomhed om bæredygtige sælprodukter i Østersø-regionen.
Foto © : Camilla Dam/KNR
07. juli 2015 07:33

Der er støtte fra de nordiske lande til vores sælfangere.

De nordiske samarbejdsministre har bevilget 500.000 kroner til Inuit Silas planlagte sælskindskampagne i de baltiske lande samt Finland, Åland og Sverige, hvor borgerne skal oplyses om sælskind, som et naturprodukt, der kommer af den bæredygtige udnyttelse af de grønlandske sælbestande.

 

Dårligt salg i Europa

Videre fremgår det af pressemeddelelsen, at der på trods af Inuit undtagelsen i EU's sælskindsimportforbud, stadigt ikke er salg i grønlandske sælskind, og at det europæiske sælskindsmarked er gået i stykker.

Læs også Inuit Silas sælkampagne får stor opmærksomhed

Selvstyret håber, at kampagnen vil nyde godt af, at de folk, der bor i Norden, har tradition for at anvende skind til beklædning og andre formål i dagligdagen.

 

Udbytte af samarbejde

Medlem af Naalakkersuisut for Nordisk samarbejde Doris Jakobsen, glæder sig over udbyttet af samarbejdet i Nordisk Ministerråd.

- Denne klare opbakning til den grønlandske sælfangst viser, hvor stor betydning det nordiske samarbejde har for vores relationer til omverdenen, og sælsagen viser hvordan vores aktive deltagelse i dette arbejder kan give store politiske resultater, siger Doris Jakobsen.