Nordisk rusmiddelseminar er i gang i Nuuk

I disse dage er der rusmiddelseminar i Nuuk. 45 særligt indbudte deltagere drøfter forebyggelse af alkohol og stoffer.
Temaerne for seminaret er drikkemønstre, ældre og alkohol, cannabis og generel sundhedsoplysning. Foto © : Søren Sigfusson/norden.org
Skrevet af Karsten Sommer
28. august 2019 09:26

I disse dage danner Nuuk rammen om Nordisk Rusmiddelseminar 2019, hvor 45 særligt indbudte deltagere fra Norden og Grønland mødes for at udveksle erfaringer og drøfte indsatser og metoder inden for forebyggelse af alkohol og stoffer.

- Forebyggelsen af rusmidler er et helt centralt indsatsområde i forhold til at fremme sundhed, trivsel og livskvalitet i vores land, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Abelsen (S).

- Derfor giver seminaret mulighed for værdifuld sparring med de andre nordiske lande omkring arbejdet med at forebygge problematisk brug af alkohol og hash, understreger Martha Abelsen, som bød velkommen til seminaret tirsdag.

Oplæg baseret på nyeste viden

På Nordisk Rusmiddelseminar vil der være oplæg baseret på den nyeste viden inden for rusmiddelforskning.

Temaerne omfatter emner som drikkemønstre, ældre og alkohol, cannabis og generel sundhedsoplysning.

Fra Grønlands side præsenteres de seneste undersøgelser af befolkningens brug af rusmidler, og der er arrangeret studiebesøg for de nordiske deltagere til Kofoeds skole og Allorfik Sermersooq.

Nordisk Rusmiddelseminar har været afholdt hvert år siden 1984.

Værtsskabet går på skift mellem de nordiske lande, og i år er Paarisa vært for seminaret, som afholdes på Hotel Hans Egede i Nuuk.