Nordisk kulturfestival i København

Samtidig med at Nordisk Råd i denne uge holder sin årlige session i København, afholdes en stor nordisk kulturfestival ved navn Ting.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
31. oktober 2011 14:36

Festivalen præges blandt andet af et stort program på den Nordatlantiske Brygge, der på lørdag slår dørene op for en trippelkoncert med Nive Nielsen og de færøske musikere Budam og Guðrið. Til anledningen har de alle hevet stikket ud og stiller også op til en artist talk efter koncerterne.

Torsdag er der forfattertræf med årets vinder af Nordisk Råds litteraturpris Gyrðir Elíasson samt vinderen fra 1995 Einar Már Guðmundsson.

På lørdag er der desuden atter fokus på den store Nordøstgrønlandsekspedition 2011, hvor kaptajnen på skonnerten Activ, Jonas Bergsøe, fortæller om rejsen sammen med deltagerne geolog Minik Rosing og kunstner Per Bak Jensen.

Og samme dag bugner Bryggen af nordisk mad til det store Nordisk Madmarked. Her kan man høre forskningsresultater om nordisk kost, lytte til grønlandske sagn i noget så sjældent som en færøsk kunst-iglo eller kravle ind i en kålspiral, hvis man har den slags lyster.

Hele programmet for festivalen findes på hjemmesiden kk.dk/ting2011