Nordic Orion er nået frem til Finland

Der var stor ståhej omkring massegodsskibet Nordic Orion, der i sidste måned sejlede fra Vancouver, Canada, og via Nordvestpassagen nåede til Finland.
14. oktober 2013 04:03

Det var det første store skib, der sejlede ad Nordvestpassagen siden olietankeren SS Manhattan, gjorde det i 1969.

Men administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, Nils Andersen siger, at der ikke kommer nye handelsruter via Arktis med store containerskibe lige med det samme:

- Vi kommer til at se enkelte skibe, der sejler gennem det arktiske hav, men virkeligheden for containerskibe er sådan, at det ikke er noget, der vil kunne gennemføres på fast basis før om 10 til 20 år, siger Mærsks administrerende direktør Nils Andersen til Financial Times.

Godsskibet Nordic Orion, der er ejet af Nordic Bulk Carriers of Denmark, trak store overskrifter i september måned, da det stævnede ud fra Vancouver, og via Nordvestpassagen nåede til et stålværk i Finland, med sin last af 15.000 tons kul. Skibet tog afsted den 6.september, og lagde til i Pori, Finland, den 7.oktober.

Skibet blev ledsaget af det canadiske kystvagt, men fordi skibets ejere søgte om tilladelse til at sejle gennem Nordvestpassagen, havde det ikke nogen indvirkning på Canadas påstand overfor FN om, at Nordvestpassagen er intern canadisk farvand.