Nordatlantisk Hus rykker nærmere

De snart 5 år gamle planer om opførelse af et Nordatlantisk Hus på havnefronten i Odense er nu kommet et lille skridt nærmere sin virkeliggørelse.
Skrevet af Karsten Sommer
06. februar 2011 13:34

Byrådet i Odense har netop godkendt, at Odense Havn for en million kroner sælger en 2000 kvadratmeter stor grund, der skal bruges til det Nordatlantiske Hus.

Det økonomiske fundament for selve byggeriet er en kommunal bevilling på 20 millioner kroner. De penge slår dog ikke til, hvis huset skal leve op til styregruppens ambitioner.

- Huset skal være som et fyrtårn i Odense Havn, siger det konservative byrådsmedlem Steen Møller, der er næstformand i styregruppen.

- Senere på foråret præsenterer vi det samlede projekt. Nu har vi grunden på plads, og der arbejdes i Odense Kommune med lokalplanen. Så står vi meget stærkere med at søge fonde og andet, der kan supplere den kommunale bevilling, siger Steen Møller til Fyens Stiftstidende.

Hvis projektet falder på plads, skal Det nuværende Grønlandske Hus på Hunderupvej sælges og dermed bidrage til finansiering af projektet. Styregruppen håber ligeledes på sponsorbidrag fra både Grønland, Island og Færøerne.

- Vi nåede at få et tilskud på en million kroner fra Island, inden økonomien smeltede ned deroppe, fortæller Steen Møller, der endnu ikke ved, hvor meget huset, der også skal rumme ungdomsboliger til studerende fra Nordatlanten, kommer til at koste.

Om alt går vel, tages huset i brug i løbet af 2013.