Nora sætter fokus på fiskeri og råstoffer

Den Nordatlantiske samarbejdsorganisation står bag en konference om de ændringer, der følger med udviklingen inden for fiskeriet og råstofsektoren.
31. maj 2013 04:53

Den hurtige udvikling påvirker de små kystsamfund, der præger hele regionen, der udgøres af Grønland, Island, Færøerne og Vestnorge. Og derfor er den emnet for konferencen "Fra tanke til handling  - forandringer i de nordiske atlantsamfund" den 11. og 12. juni i Molde i Norge.
 
Konferencen er et resultat af et tre-årigt NORA-projekt, hvor industrielle aktører fra Grønland, Norge og Island har set nærmere på ligheder og uligheder i den industrielle udvikling i det nordatlantiske område.
 
Projektet har sit afsæt i planerne om opførelsen af et Alcoa-værket. Med det som case har man analyseret forandringsprocesserne i en bredere nordatlantisk sammenhæng.
 
Og nu er det den viden og erfaring, der indhentet gennem analysen, som nu skal udmøntes på konferencen. Her lægges der op til en præsentation af praktisk viden, know-how og professionelle værktøjer, der kan kan være med til at tackle udfordringerne i nordatlantiske samfund.
 
- Vi vil fortælle omverdenen om vore erfaringer fra projektsamarbejdet og bringe industrielle aktørerne sammen for at dele erfaringer og viden, siger projektleder Laust Løgstrup fra Qeqqata Kommunia.