NORA indkalder projektforslag

Det Nordiske Atlantsamarbejde - i daglige tale NORA - der omfatter Kystnorge, Island, Færøerne og Grønland, indkalder nu forslag til projekter, der kan støttes økonomisk.
03. februar 2014 05:04

Indtil den 3. marts kan der søges om støtte på indtil en halv million kroner hvert år i tre år - altså alt i alt halvanden million kroner.

Støtten ydes i henhold til NORA's fem-årige strategiprogram fra 2012, der sætter fokus på tre områder, hvor regionen er særligt udfordret og har særlige muligheder.

Der kan søges om økonomisk støtte til at styrke en bæredygtig udvikling af regionens traditionelle hovedsektor fiskeriet. Og her lægges det vægt på udvikling af nye produkter, nye produktionsmetoder og forslag til udnyttelse af hidtil uudnyttede ressourcer.

Det er også muligt at få økonomisk hjælp til udvikling af nye erhverv, der kan styrke regionens økonomier. Det kan f.eks. være projekter inden for turisme, landbrug eller vedvarende energi.
   
Endelig er der også mulighed for støtte til projekter inden for kommunikation og transport, der kan bidrag til øget omsætning i regionens mange små og afsidesliggende samfund.

I NORAs handlingsplan for 2014 fremhæves det også, at der gives prioritet til projektforslag, som følger op på temaet for NORA REGION CONFERENCE 2013: Nordatlanten i medierne - Medierne i Nordatlanten.