Niviaq og Martin ACR-vindere

Niviaq Chemnitz Berthelsen løb 160 kilometer over 3 dage på 12 timer og 14 minutter. Grønlands OL-deltager Martin Møller løb de 160 kilometer på 10 timer og 39 minutter.
Skrevet af Jette Andersen
06. april 2014 13:16

Hos mændene løb Grønlands OL-deltager Martin Møller med sejren. Hans samlede tid lød på 10 timer og 39 minutter. Næstefter ham kom slovenske Klemen Bauer i mål. Den samlede tid over de tre dages løb lød på rene 11 timer. Tredjepladsen gik til Frederik Petersen fra Grønland, der løb i tiden 11 timer og 53 minutter.

Hos damerne kom Niviaq Chemnitz Berthelsen over målstregen i højt solskin. Hun har løbet ruten på 12 timer og 14 minutter. Nummer 2 blev Anastasiya Kuzmina fra Slovakkiet, der løb i tiden 12 timer og 40 minutter. Leslie Hale fra USA blev årets bronze-vinder hos damerne.

Før sidste etape sagde sølvvinder Anastasiya Kuzmina til Arctic Circle Race:

- Jeg har indset, at jeg ikke kommer til at vinde denne konkurrence. Nu vil jeg kæmpe for at beholde min andenplads og måske komme på sejrsskamlen.

Tyske Klaus Jeckel deltager for 14. gang. Han siger på Arctic Circle Races facebookside, at det er skønt at komme tilbage.

- Den første dag var meget hård, og jeg var nærmest negativ, men i går var, hvad der forbløffer mig ved ACR. Jeg ser frem til sidste etape, og jeg kommer helt sikkert tilbage. Måske ikke til næste år, men garanteret i 2016, sagde han før dagens løb.

Arctic Circle Race-teamet kan også fortælle, at deltagerne er populære blandt medierne. De bliver interviewet, når de er kommet over målstregen. En ungarsk deltager siger således, at han vil anbefale sine skivenner at prøve ACR af.