Nivi Olsen: Fortsat driftsstøtte til Sorlak

Fællesrådet for børne- og ungdomsorganisationerne - Sorlak - vil blive ved med at få den offentlige driftsstøtte som de altid har haft. Det fastslår naalakkersuisoq for uddannelser, kultur, forskning og kirke, Nivi Olsen i kølvandet på den række af protester fra Siumuts og Atassuts ungdomsafdelinger over udsigten til en mindre bevilling til Sorlak.
Foto © : Sorlak
Skrevet af Jonas Fievé
08. november 2015 13:53

Tilskuddet til Sorlak er det samme for næste år som i finansloven for i år, fastslår naalakkersuisoq.

Nivi Olsen minder om, at Sorlak efter aftale med fællesrådet ikke længere skal administrere Tips og Lotto midlernes Pulje B, som de gjorde indtil slutningen af 2014. Administrationen er flyttet til hendes departement og det er pengene til en sagsbehandler også.

Men det ændrer ikke på, at Sorlak stadig kan søge om tilskud til deres aktiviteter, påpeger Nivi Olsen.

- Sorlak kan derfor fortsætte deres samfundsrelevante arbejde for børn og unge, højskoleophold og selvmordsforebyggelse såfremt de søger midler til det, lyder det fra naalakkersuisoq for blandt andet kultur.

Også Partii Naleraq har været på banen og kritiseret at der ryger færre offentlige penge til driften af Sorlak. Men oppositionspartiet skulle hellere trække i arbejdstøjet, mener Nivi Olsen.

- Det undrer mig at Partii Naleraq nu har fået lyst til føre finanslovsforhandlinger for 2016 efter at have takket nej for den mulighed da de blev inviteret. Det ville have klædt Partii Naleraq at tage dette emne op til finanslovsforhandlinger og ikke gennem medierne, lyder det fra Nivi Olsen i pressemeddelelsen.