Niveauet steget hos mændene

De hjemlige, mandlige håndboldhold er blevet bedre, vurderer formanden for Grønlands Håndbold Forbund forud for søndagens finaler.
Skrevet af Najaaraq Egede
09. april 2011 18:19

Håndboldhold fra hele landet dyster de her dage ved GM i håndbold i Inussivik-hallen i Nuuk. Og her nærmer man sig nu den spændende afslutning på turneringen, når medaljerne i morgen skal fordeles.

Formanden for Grønlands Håndbold Forbund, Boas Møller gør her status over GM 2011 indtil videre:

- Status er jo, at Banknordic GM 2011 kører rigtig fint med hensyn til det sportslige, så sandelig også med de mange tilskuere, siger han.

Hvordan har niveauet været igennem turneringen, og hvem har sådan overrasket mest og omvendt måske skuffet i forhold til forventningerne?

Jeg må indrømme, at niveauet hos herrerne er steget en del, det har man kunnet se under hele turneringen. Så niveauet er meget højnet. Men hos damerne er den nogenlunde status quo, siger han og fortsætter:

- Det er de samme hold der spiller slutkampen igen. Så det er spændende. Der er dramatik. Det er meget tætte kampe primært på herresiden, vurderer Boas Møller.

I hvor høj grad har turneringen budt på dramatik?

- Desværre må jeg sige, at vi har haft to uheldige episoder igå og idag. Igår fik en spiller knoglebrud, tre steder i ryggen og een brækkede kraveben i eftermiddag. Ellers har det været småt med skader.

Morgendagens finaler er både hos kvinderne og mændene et opgør mellem landets to største byer, når GSS og SAK står over for hinanden.

Hvorfor er det lige de to hold, der mødes?

- De er de stærkeste hold for tiden, så det er meget svært at spå om vinderen. Der er ingen favoritter, slutter Boas Møller, formand for Grønlands Håndbold Forbund.

KNR sender i morgen finalerne både i radioen og på tv. Det er fra klokken 16.25, først med kvindernes finale og derefter mændenes. På tv kan man ligeledes følge bronzekampene, og det er allerede fra klokken 13.