Nive rocker Roskilde

Efter 5 år uden grønlandsk musik på plakaten lagde Roskilde Festival i dag scene til en koncert med Nive Nielsen and the Deer Children.
Skrevet af Martine Lind Krebs
28. juni 2011 15:26

- Hvor er I fede!, lød det fra den altid ydmyge sangerinde, da omkring 400 festivaldeltagere tiljublede bandet. En kommentar, der udløste endnu større jubel og et ’I lige måde’-tilråb.

Nive Nielsen and the Deer Children åbnede i dag scenen Pavilion Junior. Den egentlige festival er endnu ikke gået i gang, men i tusindvis af mennesker har allerede slået lejr på Roskilde Dyrskueplads, og hver dag er der koncerter med mindre kendte bands på junior-scenen.

KNR talte efterfølgende med Nive Nielsen, der var godt tilfreds med koncerten.

- Det var helt vildt sjovt. Der var så mange mennesker og de var helt vildt glade, og det var så dejligt, siger hun.

Selv om Nive Nielsen and the Deer Children er midt i en turné, hvor de spiller til mange store festivaler, så står Roskilde for noget helt særligt.

- Vi kender jo Roskilde rigtigt godt og har selv været til festivalen og ser op til den, så det har en ekstra betydning, at vi nu har spillet her, siger hun.

Flere af koncertdeltagerne viftede med grønlandske flag under koncerten, og blandt publikum var der også bred enighed om, at det var en god koncert.

- Jeg synes, det er helt vildt fedt, at der er en grønlandsk musiker på Roskilde i år. Det gør mig meget stolt, og det sætter jo også Grønland på verdenskortet. Alle kommer til at vide, at der er en sej grønlandsk musiker, der spiller på Roskilde, siger Tupaarnaq Binzer, som er på sin første Roskilde Festival i år.

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival, i år med 80.000 deltagere foruden de 25.000, der arbejder frivilligt på festivalen. Festivalpladsen og selve festivalen åbner på torsdag.