Nive erobrer verden

Nive Nielsens debut-cd udkommer i dag i hele Skandinavien og resten af Europa, Japan, USA og Australien følger.
Skrevet af Martine Lind Krebs
10. april 2012 11:56

- Det er vildt fantastisk. Det er dejligt, at der er folk, der er interesserede, så vi kan fortsætte med at spille, lyder det fra en glad sangerinde, som det lykkedes KNR at træffe i Belgien inden hun fløj videre til Barcelona for at besøge bekendte og skrive nye sange.

Albummet udkommer på Playground Music, som også udgiver for eksempel færøske Teitur. Og Skandinavien er blot de første lande i en lang række af udenlandske udgivelser, da Nive og co. også har tegnet kontrakt med en række udenlandske pladeselskaber.

I løbet af dette år udkommer Nive Sings i landene Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, Holland, Luxemborg, Italien, Grækenland, Østeuropa, Spanien, Storbritannien, Frankrig, USA, Canada, Japan, Australien og New Zealand. Samtidig er et nyt album på vej, som efter planen også skal produceres af den kendte producer John Parish, som især er kendt for sit arbejde med verdensstjernen PJ Harvey.

- Vi har indspillet hist og her, og regner med at fortsætte i løbet af året, så albummet skulle gerne være klar i slutningen af året, siger Nive Nielsen.

Hun og bandet er netop vendt tilbage fra en succesfuld turné i USA, blandt andet blev de ved verdens største showcase festival South By Southwest (SXSW) i Texas af en amerikansk avis anbefalet blandt festivalens top ti ud af 1000 bands.

Desværre blev touren også ramt af uheld, da Nive Nielsen faldt på ski i regnvejr og brækkede anklen to steder.

- Men heldigvis var det ikke min hånd, så jeg har kunnet sidde ned og spille alle koncerterne i USA, griner hun.

Næste gang Nive Nielsen kan høres i Grønland, bliver til juni, hvor hun gæster Pituffik og Qaanaaq, mens grønlændere i Danmark kan glæde sig til Odense Havnekulturfestival 26. maj.