Nissepigen Maria inviterer til magisk jul

Bag de 7 bjerge, over kløften, hvor man ikke må gå ud til kanten, forbi elven som aldrig fryser til is, et stenkast fra indlandsisen. Der, i et lille hus, begynder vores historie. Sådan lyder indledningen til KNR´s nye julekalender.
30. november 2010 11:23

Skuespillerinden i julekalenderen, Maria Motzfeldt, fortæller her hvad den handler om:

- Det handler om en pige, Maria, som er en lille nissepige, der har magiske evner, siger Maria Motzfeldt, der både har været med til at spille skuespil og også produceret julekalenderen. Hun vil dog nikke afsløre for meget om, hvad julekalenderen kommer til at handle om. Dog kan hun afsløre, at hovedpersonen rejser og selv har gæster.

- Vi får både gæster og vi kommer i forskellige steder, det bliver ikke kun mig, siger Maria Motzfeldt.

Men det er noget helt nyt for Maria Motzfeldt at producere en julekalender. Hun siger, at det har været en udfordring for hende for at lave årets julekalender.

- Det er første gang at jeg både skriver manuskript og været med til sådan et stort projekt, og ikke mindst at spille skuespil. Det har været meget lærerigt og meget anderledes men rigtig sjovt.

Under indspilningen har Maria Motzfeldt samarbejdet med Lars Andersen og Christian Fleischer Rex fra Deluxus Studio.

De har været i gang i 7 måneder, fortæller Maria Motzfeldt.

- Vi har haft travlt med at lave manuskripter. Indspilningen til julekalenderen foregik i august og september. Nu arbejder vi på redigering, som er ved at være færdig, siger Maria Motzfeldt.

Julekalenderen sendes hverdag klokken 19 her i KNR.

Det bliver ikke kun denne julekalender børnene får glæde af. KNR genudsender en populær julekalender med Silamiut som blev indspillet i 1985.