Nini Tessing bisat i dag

Venner og familie samles i dag i såvel Helligåndskirken i København som Hans Egedes Kirke i Nuuk for at tage afsked med den 22-årige Nini Tessing, der sov ind i fredags.
Skrevet af mlk
18. september 2013 09:00

Nini Tessing har gennem flere år kæmpet mod kræftsygdommen leukæmi. I sommeren 2012 tog hun sin studentereksamen over Skype fra sin sygeseng i København – et forløb, som vi fulgte her på KNR, og som gjorde Nini Tessing til et kendt navn i Grønland.

Der er ikke mange, som ikke er blevet berørt af den unge pige, der ikke ville læne sig tilbage i sengen og have ondt af sig selv. Nini Tessing og hendes familie er kommet til at stå som et symbol på, at man skal kæmpe for det, man tror på. Under sin sygdom har Nini Tessing protesteret over SU-reglerne for syge studerende, forholdene for grønlandske patienter i Danmark og manglen på grønlandske donorer i det internationale knoglemarvsregister. Og forandringerne har fulgt i hendes kølvand: en lempelse af SU-reglerne, en ny fond for kræftsyge og en ændret praksis i forhold til knoglemarvsdonorer.

Før Nini Tessing døde, sagde hun til KNR:

- Jeg synes systemet i Grønland er meget dovent. Man regner jo ikke med, at der er nogen, der klager, eller at nogen finder ud af det. Den eneste måde at forbedre tingene på er ved at offentliggøre fejl og mangler. Og så tror jeg også, at alle de andre prøver at gøre tingene lidt bedre, når de ved at der bliver holdt øje med dem.

Nini Tessing vil efter bisættelsen i København i dag, efter eget ønske, blive kremeret og begravet i hjembyen Qaqortoq.