BILLEDER Nina-Vivi marcherede for Charlie

Grønlandske Nina-Vivi Møller Andersen gik gennem Paris´ gader i historisk march for solidaritet med ofrene for terrorangreb.
12. januar 2015 04:09

Millioner af mennesker deltog søndag i fredsmarchen i Paris. Det er den største demonstration i Frankrig siden anden verdenskrig, og en historisk manifestation som svar på terroristernes angreb på satirebladet Charlie Hebdo.

Blandt deltagerne var den grønlandske journaliststuderende Nina-Vivi Møller Andersen, der er på studieophold i Paris.

- Nogle gange begyndte folk bare at klappe. Der var så mange mennesker, at klappen var som en stor bølge, der kom nærmere og nærmere, og når den så kom, ja så får man et helt gys og gåsehud af det, siger Nina-Vivi Møller Andersen.

Meget rørende

Hun deltog i den tætpakkede kæmpe demonstration i sympati med ofrene for terrorangrebet på Charlie Hebdo. En demonstration, som havde deltagere fra mange steder i verden.

- Der var så mange flag fra hele verden. Der var norske flag, der var brasilanske flag, der var israelsk flag, der var flag fra hele verden i marchen. Det var rigtigt fantastisk, og når folk begyndt at råbe "Chalie, Charlie", så begyndte alle, og der var flere, hvor de sang den franske nationalsang. Så sang de alle, og når de sluttede, så klappede de alle helt vildt meget, og det var bare rørende.

Historisk march

Demonstrationen står i dag som franskmændenes fredelig svar på terrorangrebet, og for Nina-Vivi Møller Andersen var det en stor oplevelse at være med til den historisk march.

- Det var rigtig flot. Det var meget fredeligt, og folk gjorde det med ære. Man kunne føle fredeligheden. Alle viste stor respekt for Charlie.

Det kunne være farligt

Før Nina-Vivi Møller Andersen besluttede at deltage i marchen havde hun overvejet, hvorvidt det var sikkert at deltage i en demonstration med flere millioner mennesker.

- Da vi endeligt tog beslutningen, så føltes det rigtigt godt da vi ankom, fordi det var så fredeligt, det var ikke sådan en vred demonstration, men en mere respektfuld demonstration, så der var en god stemning.