Nikoline Ziemer følte sig alene

Sorlaat Partiiats stifter Nikoline Ziemer har søgt om optagelse i IA. Partiet blev til i november 2007 og lukkes ned på fredag, når der er generalforsamling.
Skrevet af Najaaraq Egede
03. august 2010 15:01

Nikoline Ziemer siger, at hun melder sig ind i IA, så snart Sorlaat Partiiat er lukket ned.

- Jamen, det bliver lukket ned. Det gør det, fordi jer er hovedkraften i partiet og de andre, de er simpelthen i kulissen. Og de støtter op om min beslutning om at melde mig ind i IA, siger Nikoline Ziemer.

Hun mener selv, at det gik godt med Sorlaat Partiiat.

- Det gik ellers udmærket. Valget sidste år var et flot valg, og det gik fint for mig personligt. Jeg fik jo en samlet 13. plads. Så det kan man ikke klage over. Men desværre ikke nok til at komme ind i Inatsisartut, siger hun.

Nikoline Ziemer har længe følt sig alene.

- Jeg flytter til IA, fordi jeg har et stort behov for at være sammen med andre politisk tænkende mennesker. Og der er IA det parti, som lægger mig nærmest, forklarer hun.

Nikoline Ziemer deltog i IA's sommermøde i Qoornoq i weekenden, og det var her hun søgte om optagelse.

- Jeg fik indtryk af deres arbejdsmetoder, og hvad de arbejder med. Det var rigtig godt.

Nikoline Ziemer synes selv, at de næsten tre år med Sorlaat Partiiat var godt.

- Jeg har det sådan set fint, fordi det var sjovt at prøve kræfter med det. Jeg fik gode erfaringer om, hvordan man fører valgkamp og fik set, hvodan det gik langs kysten. Det var en stor oplevelse. Personlig vil jeg aldrig gå glip af den slags. Men det var også utrolig hårdt. Det var det. Det er simpelthen for hårdt at lave sådan enmandshær, siger Nikoline Ziemer.

Som medlem af IA vil Nikoline Ziemers mærkesager være at styrke nærdemokratiet og højne uddannelsesniveauet i Grønland.