Nikku Olsen vil indføre forsøgsfiskeri

De opfiskede kvoter på hellefisk har fået formanden for Partii Inuit Nikku Olsen til at tænke kreativt. Der skal indføres forsøgsfiskeri efter hellefisk. Det skal ske på steder, hvor der i dag ikke er tradition for at fiske efter hellefisk.
Skrevet af Peter Troelsen
05. august 2013 09:59

Med indførelsen af det olympiske fiskeri efter hellefisk er der opstået et problem for de fiskere, der har opfisket deres kvoter her fem måneder inden årets afslutning. Det vil Nikku Olsen løse med forsøgsfiskeri de steder, hvor man har viden om, at der er mange hellefiske.

-Det er nærmest umuligt for fiskerne at overgå til andet fiskeri, når de har fisket deres kvote op, og det skyldes blandt andet, at indhandlingsanlæggene og fiskeredskaber ikke er gearet til at kunne blive omstillet til andet fiskeri. Derfor mener vi fra Partii Inuit, at man skal indføre forsøgsfiskeri efter hellefisk, hvis man ikke agter at komme med en tillægskvote, forklarer Nikku Olsen.

Hellefiskeriet har i de senere år koncentreret sig om fiskestedet ud for Ilulissat by, og nu har man fået ny viden om, at der er rigtig mange flotte unge hellefisk i andre områder end fiskestedet ud for Ilulissat by. Derfor kan man nu forsøge sig med fiskeri på andre fiskesteder for hellefisk, således at fiskeriet kan fortsætte, uden at der bliver givet en tillægskvote.

-Partii Inuit er i dialog med fiskerne i Ilulissat og omegn, og på baggrund af de faktiske forhold ser vi ingen hindring for, at der bliver givet en tillægskvote, for går vi ud fra fiskernes egen viden, så er der ikke tale om overfiskeri på stedet, fastslår Nikku Olsen.