Nikku giver Anda svar på tiltale

Formand for Partii Inuit Nikku Olsen mener, at Demokraternes Anda Uldum er helt forkert på den, i sin kritik af Partii Inuits begrundelse for at opsige det tekniske samarbejde med koalitionen.
Skrevet af Peter Troelsen
10. januar 2014 05:41

- For det første vil det være på sin plads at præcisere, at Anda Uldum prøver at fordreje tingene; han påstår at Partii Inuit har opsagt det tekniske samarbejde alene af den grund, at Demokraterne har indgået et tekniske samarbejde med koalitionen. Men dette er ikke korrekt, skriver Nikku Olsen:

- Til det vil vil fra Partii Inuit blot sige, at baggrunden for opsigelsen af det tekniske samarbejde skyldes, at Demokraterne ikke har vist samarbejdsvilje efter indgåelse af aftale om teknisk samarbejde, men har i stedet har skærpet tonen overfor koalitionen og har ikke fremkommet med konkrete løsningsforslag.

Derfor mener vi fra Partii Inuit, at det er kritisabelt at Demokraterne har indgået et teknisk samarbejde for deres egen vindings skyld - og har løbet fra aftalen om det teknisk samarbejde, efter de har fået udvalgsposter.

Det er lige netop det der er begrundelsen for, at Partii Inuit har opsagt aftalen om det tekniske samarbejde, slutter Nikku Olsen.