Niels Thomsen tager orlov fra Inatsisartut

Demokraatits formand, Niels Thomsen, tager orlov fra sit arbejde i Inatsisartut. Det sker af helbredsmæssige årsager, meddeler partiet uden at ville uddybe baggrunden yderligere.
Foto © : Niels Thomsen
Skrevet af Mathies Hvid Toft
13. marts 2019 15:00

Niels Thomsen, der har været en af de mest markante skikkelser i Grønlands politik siden valget sidste år, trækker sig fra sit politiske virke foreløbigt frem til den 30. juni.

Det meddeler Demokraatit, som han er formand for, i en pressemeddelelse.

”Jeg er blevet rådet til for nuværende at tage den med ro for at passe på mig selv.  Det er i sig selv svært for mig, da jeg elsker mit arbejde, men jeg er nået frem til den erkendelse, at jeg er nødt til at lytte til rådet,” udtaler han i pressemeddelelsen og fastslår, at han ikke har yderligere kommentarer i forbindelse med orloven.

Det står derfor hen i det uvisse, hvilke sundhedsmæssige grunde, der holder ham fra Inatsisartut.

Dermed bliver forårssamlingen i år uden landets næststørste stemmesluger. Niels Thomsen fik 2773 personlige stemmer ved valget sidste år, mens daværende formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, fik 3360 stemmer.

I Niels Thomsens fravær vil Demokraatits næstformand Randi Vestergaard Evaldsen og partiets organisatoriske næstformand Nivi Olsen i samarbejde varetage den daglige ledelse af partiet.

Niels Thomsen har frabedt sig vederlag i forbindelse med sin orlov fra Inatsisartut.