Nick Nielsen: Uddannelser skal decentraliseres

Naalakkersuisoq for Uddannelse Nick Nielsen er direkte uenig med rektor for universitetet Ilisimatusarfik Tine Pars og en studerende på socialrådgiverlinjen.
Skrevet af Jette Andersen
25. juli 2013 11:08

Han er af den overbevisning, at Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat sagtens kan klare at få socialrådgiveruddannelsen op.

- Vi kan ikke ligge alt i Nuuk. I dag tror folk også, at man kun kan uddanne sig i Nuuk. Det er ikke rigtigt. Uddannelsesforløb kan sagtens foregå i Ilulissat og resten af kysten.

Sådan siger naalakkersuisoq for Uddannelse, Nick Nielsen som et modsvar til de seneste dages diskussioner om en mulig flytning af socialrådgiveruddannelsen fra universitetet i Nuuk til Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat.

- Da man i sin tid reformerede uddannelsesområdet, gik snakken også på, at mange uddannelser sikkert ville forblive i Danmark. Men i dag har vi jo fået rigtig mange af dem til landet.

I morgenens radioavis hørte vi 1. årsstuderende på socialrådgiveruddannelsen, Pilutaq Lennert, remse de ting op, HAN mente de studerende vil gå glip af, i forbindelse med en eventuel flytning.

Nick Nielsen fastslår også, at der ikke er truffet nogle beslutninger om en eventuel flytning. Kun at det var et spændende input, som KANUKOKA kom med.

- Det er et interessant forslag, som KANUKOKA er kommet med. Diskussionerne og det videre arbejde med forslaget, skal vi først tale om. Men vi kan dog ikke komme uden om, at det vil forstærke læringen, ved at samle uddannelserne. Det er jeg ikke i tvivl om, at Ilulissat kan klare.