Nick Nielsen: Der skal være plads til diskussion

Der er ingen hetz mod folkeskolen, mener Nick Nielsen, naalakkersuisoq for uddannelse.
Skrevet af Jette Andersen
12. marts 2014 04:06

Han er dermed lodret uenig med Anda uldum fra Demokraterne, der forlden var ude og sige, at der er en grov tone, når snakken falder på folkeskolen. Og at det skulle påvirke folkeskoleelevernes selvværd.

- Vi har alle brugt omkring ti år af vort liv i folkeskolen og vores tilknytning fortsætter, når vi sender vore børn og børnebørn i skole. Vi har derfor alle en mening om folkeskolen og om, hvordan den bør være, siger Nick Nielsen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at folkeskolen udtrykker samfundets mangfoldighed. Derfor er han af den overbevisning, at der skal være plads til at meninger brydes. På den måde, kan man finde ud af, hvordan folkeskolen skal være.

Nick Nielsen fortæller, at han i løbet af det år, han har været naalakkersuisoq, har han besøgt mange skoler rundt om i landet. Og selv om der kan være store forskelle på kvaliteten, så er skolerne primært på den rigtige vej.

Der er nogle få skoler, der ikke fungerer optimalt, hvor f.eks. kommunikationen kan svigte, men det er de i gang med at rette op på.

Kanukoka, Imak og Nick Nielsen har sammen sat en evaluering af folkeskolen i gang. Han gør også opmærksom på, at naalakkersuisuts Uddannelsesplan II lægger op til et tættere forældresamarbejde.