Nick Nielsen besøgte Færøerne i sidste uge

Medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling, Nick Nielsen, besøgte i sidste uge Færøerne i forlængelse af deltagelsen i Nordisk Session i Oslo.
Skrevet af Karsten Sommer
06. november 2013 04:27

Nick Nielsen blev især imponeret af, hvordan det er lykkedes at gøre det færøske sprog til det daglige sprog på arbejdspladserne.

- På Færøerne har opgaven været lettere, end i Grønland, idet tilflytningen af folk uden sproglig eller familiær tilknytning til øerne er meget lav. Ligesom færøesk ligger tæt op af de nordiske sprog, skriver Nick Nielsen i en pressemeddelelse.

- Grønlandsk ligger fjernt fra de nordiske sprog, men en øget uddannelsesindsats for tilflyttere, som ikke taler grønlandsk, vil medføre, at langt flere vil vælge at blive boende i landet i længere perioder, end vi ser det i dag, mener Nick Nielsen, der også bed mærke i det færøske sprog i gadebilledet. 

- På forårssamlingen fremlægger Naalakkersuisut et forslag til ny markedsføringslov, så reklamer, annoncer og skiltning fremover som minimum skal formidles på vores officielle sprog, som det er tilfældet på Færøerne. Også juridisk bindende aftaler, eksempelvis ved huskøb, skal fremover kunne indgås på grønlandsk. Disse forhold er på plads på Færøerne, så jeg mener, det må være et realistisk mål, at det også kan opnås her, skriver Nick Nielsen.            

Under opholdet besøgte Nick Nielsen også søfartsuddannelserne i Torshavn og i Klaksvik.

Her er Færøerne et godt forbillede med mere end 300 aktive studerende på søfartsskolerne. 

- Jeg vil formidle kontakt mellem skolerne på Færøerne og vores Center for Maritime Uddannelser, eksempelvis omkring sikkerhedskurser, hvor Skipperskolen i Klaksvik har avanceret udstyr til afholdelse af den type lovpligtige kurser, slutter Nick Nielsen