Nick: Jeg har også rettigheder til at ytre mig hvor som helst

Naalakkersuisoq Nick Nielsen afviser, at han svarer undvigende eller helt nægter at svare på kritiske spørgsmål fra pressen. Han forbeholder sig dog også ret til at ytre sig i alle fora.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
18. december 2013 07:36

Demokraternes formand, Jens B. Frederiksen fastslog i middagsradioavisen tirsdag, at politikere, især de parlamentariske uerfarne medlemmer af Naalakkersuisut, Steen Lynge og Nick Nielsen, var meget nærtagende, når pressen stiller kritiske spørgsmål. Derfor mener Jens B. Frederiksen at politikere skal lære at kunne svare kritiske spørgsmål.

Nick Nielsen siger, at han langt hen ad vejen er enig med Jens B. Frederiksen, men mener, at Frederiksen har blandet flere forhold sammen under interviewet. Nick Nielsen kan ikke genkende krtikken fra oppositionspolitikeren.

- Jeg er helt enig med Jens B. Frederiksen i, at vi politikere skal kunne tage kritiske spørgsmål fra journalister, det gør vi så sandelig også.

Siger Nick Nielsen og mener i samme åndredrag, at alle også politikere har en demokratisk ret til at ytre sig også på Facebook.

- Hvis politikere og almindelige folk der mener, at de ikke er blevet behandlet ordenligt af journalister, har det alt muligt ret at ytre sig i alle mulige medier også i Facebook, siger medlem af Naalakkersuisut, Nick Nielsen.

En anden politiker som blev nævnt af Jens B. Frederiksen i middags radioavisen, Steen Lynge vil ikke kommentere angrebet fra Demokraternes formand og siger, at han ikke bruger de sociale medier til at ytre sig når han føler at han bliver uretmæssig behandlet af journalister.

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond er helt enig med Nick Nielsen i, at alle også politikere har ret til at ytre sig i alle medier også på Facebook.

- Det er vigtigt at pointerer, at det grønlandske samfund er baseret på demokratiske principper, og det er baseret på, at folk har ytringsfrihed. Både politiker og ikke politikere. Det skal man kunne respektere, fordi man har en mening, man gerne vil dele med andre, sagde formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.

Jens B. Frederiksen nævner også formanden for NunaFonden, Per Berthelsen som har ytret sig i de sociale medier. Men Per Berthelsen har ikke ønsket at ytre sig til KNR i dag.