Netforbrydere har fundet vejen til Grønland

Flere grønlandske bankkunder har modtaget falske mails, hvor de bliver bedt om at aflevere oplysninger om deres kreditkort. Et par stykker er allerede blevet snydt.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. september 2012 04:44

Svindlere sender massevis af mail og udgiver sig for være Netsn og beder om oplysninger om folks kreditkort. Deres eneste formål er at tømme folks konti for penge gennem såkaldt phishing-mails.

Nets er udbyder af betalingssystemer på nettet og arbejder også med sikkerhed. Men svindlere har taget kopi af Nets logo og sender mails, hvor de prøver at lokke kortopløsninger fra folk.

- Vi har fået et par henvendelser fra grønlandske banker, som har kunder som har fået falske mails. Et par stykker er også blevet lokket til at videregive deres kortoplysninger, siger pressemedarbejder hos Nets Søren Winge til KNR.

Men resulterer blot i at svindlere kan hente penge ud af kortholderens konto.

Rådet fra Nets er, at man absolut ikke skal aflevere sine kortoplysninger og Nets bruger ikke e-mail korrespondance i den slags sager.

- Det bedste råd vi kan give er, at man slet ikke reagere på disse mails og sletter dem, siger Søren Winge.

Han kan dog ikke oplyser hvor mange gange det er lykkedes for svindlere at lokke penge ud af grønlandske indehavere af kreditkort.