Nerlerit Inaat er årets lufthavn

Mittarfeqarfiit har udnævnt den Nordøstgrønlandske lufthavn til årets lufthavn. Medarbejderne er af ”rette støbning”, siger direktør.
- Medarbejdere og ledere af lufthavnen har udvist fleksibilitet og fokus på at drive en lufthavn og et lille samfund under krævende forhold. Foto © : Mittarfeqarfiit
28. september 2020 13:01

- En sådan afsides beliggenhed kræver meget kompetente og initiativrige medarbejdere og ledere. Kvinder og mænd af ”rette støbning”- og det har lufthavnen.

Det siger administrerende direktør for Mittarfeqarfiit, Henrik Estrup i en pressemeddelelse.

Nerlerit Inaat ligger i Nordøstgrønland, nord for Ittoqqortoormiit. Mittarfeqarfiit skriver, at de ansatte har som helhed udvist selvstændighed og driftighed, under ofte svære og udfordrende fysiske betingelser.

- Medarbejdere og ledere af lufthavnen har udvist fleksibilitet og fokus på at drive en lufthavn og et lille samfund under krævende forhold.

- Dette har resulteret i en lufthavnsdrift med fokus på høj sikkerhed, få findings som er afvigelser i forhold til krav og en fornuftig regularitet, siger direktøren.

Nerlerit Inaat er den eneste forbindelse til Ittoqqortoormiit og resten af Nordøstgrønland. Derfor er lufthavnen vigtig for Mittarfeqarfiit.

For at modtage Mittarfeqarfiits pris, kom Nerlerit Inaats lufthavnschef, Robert Schilling Larsen til Nuuk.

Prisen uddeles hvert år af Mittarfeqarfiit, for at påskønne og skabe opmærksomhed om lufthavnenes arbejde.

Sidste år fik lufthavnen i Nuuk prisen for årets lufthavn.