Neriuffik: Nu kan vi støtte flere

Neriuffik - Kræftens Bekæmpelses grønlandske afdeling - samlede i lørdags godt 2,5 millioner kroner ind til kræftramte grønlændere, der har behov for et økonomisk tilskud, så de blandt andet kan tage familie med til behandling.
Skrevet af Jette Andersen
03. marts 2014 09:55

Hvert år bliver omkring 170 mennesker diagnosticeret med kræft. Ud af de 170 fik 138 en pengegave sidste år fra organisationen.

Efter landsindsamlingen lørdag, mødtes bestyrelsen, hvor de talte om, at endnu flere nu kan få legat, ligesom der med de mange indsamlede penge, er dukket nye muligheder op, fortæller Sara J. Brandt, der er formand for Neriuffik.

- Vi har også snakket om, det vi startede på forrige år. At give legater til dem, der bliver syge igen. Men det måtte vi stoppe, fordi budgettet ikke var til det. Men nu er der rig mulighed for at vi kan prøve at starte op igen, når indsamlingen er talt endeligt op.

Det største ønske er et vejledningscenter med en tilknyttet psykolog til de kræftramte og deres familier, siger hun.

Sidste år, blev der samlet 600.000 kroner til de kræftramte. I år er det beløb en del højere. Da indsamlingen var overstået, stod der 2,5 millioner kroner klar til Neriuffik. Det er formanden selvsagt meget glad for.

- Vi er meget, meget, meget positive overraskede over den støtte, vi har fået langs kysten. Vi har fået mange lykønskninger, så vi er enormt lykkelige over, at der er så mange, der har støttet vores indsamling.

Successen var så stor, at der allerede nu - bare to dage efter det store show - er snak om et lignende show næste år. Nuuk Center har givet tilsagn om at danne rammen igen.

- Nu mangler vi kun at samarbejde med KNR og Tele, om de kan støtte os igen med sådan et arrangement, de kommende år, siger formand for Neriuffik, Sara J. Brandt.