Neriuffik-indsamlingen går til rådgivning og forebyggelse

2.525.246 kroner. Så mange penge fik Neriuffik ved tv-indsamlingen i lørdags. Dermed blev sidste års resultat overgået med næsten 40.000 kroner.
Skrevet af Ivik Kristiansen
09. marts 2015 15:04

Og pengene er øremærket.

- Et rådgivningscenter står som første prioritet. Og som det andet skal vi have vores telefonrådgivningsafdeling på banen, hvor patienter kan ringe direkte til et nummer, siger Sara J. Brandt, formand for Kræftens Bekæmpelse-organisationen, til KNR.

Planlægningen af, hvordan det rekordstore pengebeløb, Neriuffik samlede ind i lørdags, skal bruges, er begyndt, og i søndag samledes bestyrelsen for at evaluere indsamlingen.

Læs også Neriuffik slog sidste års rekord

Sara J. Brandt oplyser, at organisationen først og fremmest vil have en mere direkte kontakt til kræftramte. Derfor har Neriuffik også planer om at få flere afdelinger i Grønland, hvor østkysten særligt prioriteres.

Oplysningskampagner

Men pengene skal også bruges til forebyggelse.

- Vi skal i gang med flere oplysningskampagner, der skal vise, hvordan man kan undgå at blive syg i samarbejde med peqqik.gl, lyder det fra Sara J. Brandt, der også tilføjer, at Neriuffik vil arrangerer kurser og lave flere oplysningspjecer.

Men selvom 2,5 millioner kroner er mange penge, rækker det ikke helt til at realisere alle Neriuffiks planer.

- Det er ikke nok med 2,5 millioner kroner. Men vi har et samarbejde med RealDania, som vi skal have underskrevet i år, og få projekterne sat i gang, så vi kan komme videre i vores arbejde, siger formanden for Neriuffik, Sara J. Brandt.

Neriuffik er i gang med at planlægge endnu en indsamling til næste år.