Neriuffiit indsamler rekord højt beløb

Neriuffiit Kattuffiat har indsamlet over fire millioner kroner til årets Landsindsamling. Penge der bl.a. skal bruges til et nyt center, og et højere engangsbeløb til patienterne.
Det var en glad formand for Neriuffiit Kattuffiat, Elisabeth Lynge Hansen der kunne fortælle, at Landsindsamlingen igen havde slået rekord. Foto © : Tusass
29. oktober 2022 17:08

Kræftens Bekæmpelse i Grønland “Neriuffiit Kattuffiat” har igen i år slået rekord til deres indsamlingsshow. På de tre timer showet varede nåede de at indsamle 4.264.668 millioner kroner, hvilket er 339.956 kroner mere end sidste år, oplyser Tusass i en pressemeddelelse.

Formanden for Neriuffiit Kattuffiat Elisabeth Lynge Hansen benyttede lejligheden til at takke alle dem der havde hjulpet.

- Neriuffiit Kattuffiat vil rette en tak fra hjertet til alle, som har ydet bidrag og til alle de dygtige frivillige, der har brugt deres gode kræfter på, at dette års indsamling igen skal lykkedes, siger hun

Årets tema var sorg

I år var indsamlingstemaet sorg, og en del af pengene fra indsamlingen skal bruges til etableringen af Neriuffiit Kattuffiats kommende Center, hvor kræftramte og deres pårørende kan tage hen og være.

- Sorg gennem et sygdomsforløb samt efter tab af pårørende kan være rigtig hårdt for de nærmeste og efterladte. Vi har alle brug for hjælp og støtte for at overkomme svære tider.

- Derfor er det vigtigt at vi alle sammen bidrager til, at Neriuffit får en tidssvarende administrationsbygning med samtalerum, hvor de kræftramte og deres nære har et sted de kan tage hen til, siger administrerende direktør i Tusass, Kristian Reinert Davidsen.

De ekstra penge kommer også til at kunne mærkes direkte for kræftpatienterne i Grønland. For fra 1. januar 2023 vil det legat, der førhen bestod af en engangsbetaling på 3000 kroner for voksne, blive hævet til 4500 kroner, og for børn vil det være muligt at få udbetalt et engangsbeløb på 2.250 kroner ifølge oplysninger fra Sermitsiaq.

Udover de 4 millioner kroner, som Grønland selv har samlet ind, så har Kræftens bekæmpelse i Danmark også doneret 10 millioner kroner. Neriuffiit får altså i det hele 14.264.668 kroner mere at gøre godt med.