Nej tak til forhøjelse af pensionsalder

Pensionsalderen er i dag på 65 år. Det vil naalakkersuisut forhøje. Endnu er der ikke sat tal på, hvor meget den eventuelt vil komme til at stige. Men uanset hvad, så er fabriksarbejdere fra Polar Raajat i Nuuk og Royal Greenland i Ilulissat, og en enkelt af deres leverandør - en fisker - ikke glade.De mener, pensionsalderen er fin, hvor den er.
Skrevet af Jette Andersen
10. august 2013 16:30

- Jeg tror, det var for fire år siden, naalakkersuisut forhøjede pensionsalderen til 65. Det har jeg intet imod, siger fabriksarbejder Jens Peter fra Polar Raajat i Nuuk.

På grund af menneskets forskellighed, at han mener, pensionsalderen bør blive hvor den er.

- Nogle bliver tidligt ældre, andre ikke så hurtigt. Jeg mener 65 er nok, siger 52-årige Jens Peter, der selv godt vil arbejde, hvis viljen og helbredet er til det.

Fra Royal Greenland i Ilulissat, er fabriksarbejder Kasper Larsen på 57 år, ikke på samme side med naalakkersuisut overhovedet.

- Jeg er slet ikke enig, hvis de vil forhøje pensionsalderen. Det vil være meget svært for os, der arbejder i en fabrik, at nå pensionsalderen, hvis de forhøjer den. Det er hårdt at arbejde i fabrik og vi kan nogle dage arbejde mange timer, siger Kasper Larsen og fortsætter:

- Jeg ønsker mig næsten hellere, at de sætter pensionsalderen ned. Jeg vil hellere have, at den forbliver på 65, fordi fabriksarbejdere bliver slidt hurtigt ned. Derfor er jeg ikke enig i en mulig forhøjelse.

Nick Ingemann Olsen på 28 år, arbejder også i Polar Raajat i Nuuk som fabriksarbejder. Han er heller ikke enig med naalakkersuisut, hvis de gennemfører forhøjelse af pensionsalderen.

- Jeg er ikke helt enig med dem. Folks livsstil er ikke ens, nogle ældes hurtigere. 65 er ellers nok.

Og 62-årige fisker Knud Olsen fra Ilulissat, har det som de andre.

- Nej, det kan jeg ikke acceptere. Vi er trætte af at vente, det er belastende at sejle kravlende ud. Jeg glæder mig til jeg fylder 65.