Neglebiderfinale i Sky Factor

I den forgangne weekend var der semifinale og finale i Sky Factor, som Hotel Hans Egede har afviklet over de seneste to weekender. Fredag var ni håbefulde semifinalister på scenen, og det lykkedes Pipaluk Lind, Renata Andersen, Hans Henrik Poulsen og Arnannguaq Heilmann at kvalificere sig til finalen.
Skrevet af Peter Troelsen
11. juni 2012 07:20

Efter en uhyggelig spændende finale kunne Pipaluk Lind trække sig tilbage som vinder af den første Sky Factor i Nuuk. Hovedmanden bag arrangementet Victor Næss Nielsen strålede om kap med sommersolen, da vinderne var fundet, og de fire konkurrencedage var veloverstået.

-Det har oversteget alle forventninger vi havde til Sky Factor. Deltagerantallet var langt større end nogen havde troet, og vores publikum har taget enormt godt imod vores initiativ. Vi er med sikkerhed på banen igen til næste år, og der får vi endnu bedre omgivelser til at afvikle konkurrencen, når vi har fået udvidet vores faciliteter, siger Victor Næss Nielsen.

Inden finalen var der nervøsitet blandt finalisterne. Nogen sad blot og stirrede ud i luften, imens andre af deltagerne gik bugt med nervøsiteten ved at synge, løbe, hoppe eller gå ind i sig selv. Selv om der var præmier og ære på spil, så var der samtidigt en god ånd mellem de fire finalister, der bakkede op om hinanden for at få en værdig vinder.

-De sange, jeg synger, er med til at minde mig om min mor, der døde af kræft for nogle måneder siden. Sangen har hjulpet mig meget i at få bearbejdet min sorg, fortæller Renata Andersen, og Hans Henrik Poulsen supplerer: ”Det er helt vildt, jeg er så glad for at optræde, og så er der pludseligt en chance for at stå på scenen foran et stort og veloplagt publikum. Det er bare om at nyde det, imens tid er.

Afgørelsen i Sky Factor var lagt i hænderne på publikum, og finalen var enormt tæt. Der var kun tre stemmers forskel på de tre første, der alle skal være med i en stor koncert på hotellet til efteråret. Pipaluk Lind, der blandt andet sang den gamle Carol King træffer ”You got a friend”, vandt årets Sky Factor.

-Vi var lidt bange for, at det skulle blive den, der havde flest kammerater med sig, der vandt konkurrencen, men heldigvis var der fair play fra de mange dommere. Sejren kunne være gået til alle de fire finalister, og jeg er helt sikker på, at vi har fundet nogle nye talenter til den grønlandske musikscene. Allerede i næste uge går vi i gang med at se på, hvordan vi gør til næste år, hvor Sky Factor igen løber over scenen her på hotellet, fastslår Victor Næss Nielsen, der flere aftener måtte afvise mange gæster, da der ganske enkelt ikke måtte lukkes flere mennesker ind i baren.