Nedtælling til Arctic Winter Games

Der er udtaget Arctic Winter Games hold i bordtennis. Andre sportsgrene udtager deres hold i løbet af november. Se navne.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. november 2011 09:14

Det vil vise om Grønland kan leve op til resulaterne ved sidste Arctic Winter Games, hvor det blev til 49 medaljer.

Grønland sender omkring 130 sportsfolk, leder, trænere og deltagere til kulturelle arrangementer ved Arctic Winter Games i Whitehorse i Yukon, der ligger tæt på Alaska.

Et af de sportsgrene, der vinder medaljer er bordtennis. Nu har forbundet udtaget holdet. De udtagne er:
Aka Møller, K-33 Qaqortoq
Pilutaq Poulsen, NAPA-86 Atammik
Maren Jensen, NNAP Nuuk
Naduk Serubabelsen, NNAP Nuuk
Miki Pars Markussen, NNAP Nuuk
Marco Jørgensen Fisker, K-33 Qaqortoq
Manumina Poulsen, NAPA-86 Atammik
Janni Steenholdt, NBK-88 Niaqornaarsuk

Der er også udtaget reserver, der skal træde til hvis nogen af de udtagne skulle melde afbud. Det er Inuk Knudsen fra K-33 Qaqortoq og Nukannguaq Søholm ABC Aasiaat hos de ældste børn, mens Steffen Møller fra K-33 Qaqortoq og Sikkersoq Petersen fra NBK-88 Niaqornaarsuk er reserver hod de yngste.

De andre sportsgrene udtager deres hold i løbet af november. Langrendsholdet bliver udtaget efter Sisimiut Winter Games, der bliver afholdt i slutningen af november. Alpinlandsholdet bliver også udtaget i november, der bliver antallet af alpinskiløbere halveret fra 12 til 6 skiløbere på grund af svigtende medaljehøst ved sidste Arctic Winter Games.

Der bliver afholdt ungdoms GM i volleyball i weekenden. Men det bliver kun en drengeturnering, da der kun er tilmeldt et hold hos pigerne. Ungdoms GM slutter søndag den 6. november, hvorefter der bliver udtaget Arctic Winter Games hold.

Grønland bliver repræsenteret af tre hold i fodbold. Det er to drenge og et pigehold. De bliver udtaget i løbet af november. Men der bliver ikke afholdt en udtagelsessamling. De tre hold bliver udtaget, når klubberne har sendt forslag til landstrænerne, Bent Petersen, Kent Kielsen og Rene Olsen.

Badminton holdet vinder også traditionelt mange medaljer til Grønland. De bliver også udtaget i løbet november.

Inuit sportsgrenen Arctic Sports og indianernes sportsgren Dene Games får også grønlandsk deltagelse. Grønlands deltagere bliver udtaget efter GM i Ilulissat, der bliver afviklet i midten af november.

Arctic Winter Games 2012 bliver afholdt fra den 4. marts til den 10. marts. Deltagerne kommer fra Alaska, Yukon, Northwest Territories, Alberta North, Nunavut, Grønland, Yamal i Rusland, Nunavik Quebec og Samerne fra Skandinavien.